Commandotafel

Seinkamer KaNo HL Tafel 54

Ergonomische commandotafel voor meldkamer Antwerpse brandweer

De commandotafels van de Antwerpse brandweer zijn speciaal ontworpen voor dynamisch gebruik in de seinkamer. Design4U ontwikkelde de elektrisch verstelbare tafels met zit- en stafunctie. In rustige situaties kan er zittend gewerkt worden, maar bij calamiteiten kan de tafel snel op stahoogte worden gezet, waardoor meerdere operators achter één tafel kunnen werken.

In de relatief kleine seinkamer zijn vier commandotafels geplaatst die uitzicht bieden op de centrale schermen. De tafels zijn ieder voorzien van vier schermen en individuele verlichting. Als onafhankelijk units zijn de commandotafels voorzien van eigen PC’s en randapparatuur. De indeling van de seinkamer is zo open mogelijk gehouden zodat visueel contact met collega’s en de buitenwereld optimaal is.

Er is voor duurzame materialen gekozen: stalen frame en kasten en een Ecoplex blad met zachte lederen toplaag. De zeven dagen per week en 24 uur per dag bezetting brengt met zich mee dat veel verschillende mensen achter de commandotafel plaats nemen. Modulaire opbouw van monitoren en randapparatuur zorgt met de ergonomische instellingen voor een optimale en gemakkelijk aan te passen werkplek.

De commandotafel is leverbaar in specificaties naar wens, waarbij Design4U de gebruiker centraal stelt middels duidelijke ergonomische richtlijnen, gebaseerd op de eigen ervaring en de verschillende internationale normen (ISO 11064).

Design4U is een Nederlands bedrijf dat sinds 1989 industriële controlekamers inricht. Met ergonomische en interieuradviezen wordt een turn-key oplevering van de controlekamer uitgevoerd met een betrouwbaar netwerk van technische aannemers. Design4U ontwerpt en produceert daarnaast custom-made meubilair voor de controlekamer en is dealer van BMA 24/7 stoelen en CBS monitorarmen.